• Facebook
  • RSS Feed

Menu

Skip to content
  • Redaktorzy
  • Regulamin
  • Kontakt
Header image

Fit Magazyn

Zdrowie Aktywność Uroda

Menu

Skip to content
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
    • Dom
    • Siłownia
    • Wszędzie
  • Fit Kuchnia
    • Dieta
    • Żywienie
    • Przepisy
  • Zdrowie i uroda
    • Uroda
    • Zdrowie
    • Zabiegi
    • Kosmetyki
  • Miejsca
    • Cateringi
    • Kluby
    • Siłownie
    • Spa&Wellness
    • Restauracje

Błonnik na śniadanie

Stworzone przez Karol Pisarski, 27 lipca 2016 w Żywienie

Latem odczuwamy większą ochotę na to, aby poćwiczyć, spędzić czas na świeżym powietrzu, zacząć uprawiać sport czy po prostu wyjść z domu i zrobić coś zupełnie spontanicznego. Niezależnie od tego co robimy, dieta powinna za nami nadążać

Styl życia wpływa nie tylko na nasze samopoczucie, ale i na cały nasz organizm. Jeśli zatem wprowadzamy do naszego codziennego harmonogramu większy wysiłek fizyczny to musimy go również połączyć z odpowiednią dietą. Powinniśmy jednak postępować tak, aby sycić nasz organizm, ale go nie przeciążać. Dzień warto rozpocząć zatem od pożywnego śniadania, które będzie smaczne, zdrowe i pozwoli przygotować nasz układ pokarmowy na cały dzień.

Co powinno się znaleźć w takim śniadaniu? Nieoceniony jest m.in. błonnik. Posiada on umiejętność pobudzania ruchów jelit, co przyspiesza utratę na wadze, a także zapobiega chorobom układu pokarmowego. W połączeniu z wodą błonnik pęcznieje, co daje poczucie sytości i niweluje potrzebę „podjadania”.

To jednak nie jedyne korzyści płynące z wprowadzenia błonnika do codziennej diety. Błonnik to naturalny detoks. Pęczniejąc w przewodzie pokarmowym, wiąże wiele toksyn, szkodliwych produktów przemiany materii i fermentacji jelitowej. Błonnik występuje teraz w wielu postaciach, można go spożyć zarówno w postaci płatków śniadaniowych, jak i specjalnego pieczywa z takim dodatkiem. Bez trudu dopasujemy zatem poranny posiłek do wymagań naszych kubków smakowych, a przy tym zasilimy organizm dawką dobrych składników odżywczych.

Źródło: FlyPR

Posted in Żywienie | Tagged błonnik, dieta, podjadanie, ruch, śniadanie, spalanie

Zobacz także

Nie tylko dieta – jak skutecznie o siebie zadbać?→

Tak zmniejszysz kaloryczność ryżu→

Witaminy: ważna odpowiednia ilość→

Czy głodówki mają w ogóle sens?→

  • Facebook
  • RSS Feed

Najnowsze

  • Pełnowartościowa dieta wegetariańska lub wegańska? Da się zrobić

    31 marca 2025
  • Woda ważna dla zdrowych nerek

    30 marca 2025
  • Jak dobrze zaplanować dietę low-carb?

    29 marca 2025
  • Migrena to najczęstsza i najdroższa choroba neurologiczna

    28 marca 2025
  • Hemofilia u kobiet – choroba, którą można kontrolować

    27 marca 2025

Szukaj

 

Na skróty

  • Kontakt
  • Redaktorzy
  • Regulamin
 
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
  • Fit Kuchnia
  • Zdrowie i uroda
  • Miejsca
 
  • Facebook
  • RSS Feed

Created by G-marketing

 

©2015 Fit Magazyn

Menu