• Facebook
  • RSS Feed

Menu

Skip to content
  • Redaktorzy
  • Regulamin
  • Kontakt
Header image

Fit Magazyn

Zdrowie Aktywność Uroda

Menu

Skip to content
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
    • Dom
    • Siłownia
    • Wszędzie
  • Fit Kuchnia
    • Dieta
    • Żywienie
    • Przepisy
  • Zdrowie i uroda
    • Uroda
    • Zdrowie
    • Zabiegi
    • Kosmetyki
  • Miejsca
    • Cateringi
    • Kluby
    • Siłownie
    • Spa&Wellness
    • Restauracje

Pożywna tortilla z awokado i hummusem

Stworzone przez Redakcja, 7 lutego 2018 w Fit Kuchnia, Przepisy

Posiłkiem, który odpowiada za dostarczenie nam energii na pierwsze godziny po przebudzeniu, jest śniadanie. Możemy je zrobić na wiele różnych sposób, jednak ważne, aby było pożywne i syte. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, to warto spróbować śniadania z orientalnymi składnikami.

Jedzenie powinno być dla nas przyjemnością, dlatego dobrze skomponowany posiłek musi być jednocześnie wartościowy i smaczny. Na śniadanie idealnie sprawdzą dania z dodatkiem składników z kuchni orientalnej lub południowej, takich jak hummus. To tradycyjna orientalna pasta z nasion sezamu, która nadaje potrawom charakterystycznego smaku i zawiera spore ilości błonnika pokarmowego. Z hummusem śniadanie będzie jeszcze pyszniejsze niż zwykle. Nasz przepis na dziś: tortilla z hummusem, awokado i serem fetą

Składniki:

  • 8 łyżek hummusu
  • 2 placki tortilli
  • 200 g sera feta
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 natka pietruszki
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • sól oraz pieprz

Przygotowanie: Awokado obieramy i kroimy na plasterki. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek i kładziemy na nią pojedynczo placki tortilli, które podgrzewamy, aż do momentu kiedy się przyrumienią i nabiorą złocistej barwy. Gotowe placki tortilli wykładamy na talerz, połowę smarujemy grubą warstwą hummusu i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Następnie układamy po kilka plastrów awokado i posypujemy obficie pokruszoną fetą. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i składamy na pół.

Smacznego!

Źródło przepisu: 38 PR

Posted in Fit Kuchnia, Przepisy | Tagged awokado, hummus, pożywne śniadanie, przepis wegetariański, tortilla

Zobacz także

Słoneczny chłodnik z kukurydzy→

Niezwykłe właściwości awokado→

Sałatka z figą – zdrowe urozmaicenie→

Tost z awokado i żurawiną→

  • Facebook
  • RSS Feed

Najnowsze

  • Pełnowartościowa dieta wegetariańska lub wegańska? Da się zrobić

    31 marca 2025
  • Woda ważna dla zdrowych nerek

    30 marca 2025
  • Jak dobrze zaplanować dietę low-carb?

    29 marca 2025
  • Migrena to najczęstsza i najdroższa choroba neurologiczna

    28 marca 2025
  • Hemofilia u kobiet – choroba, którą można kontrolować

    27 marca 2025

Szukaj

 

Na skróty

  • Kontakt
  • Redaktorzy
  • Regulamin
 
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
  • Fit Kuchnia
  • Zdrowie i uroda
  • Miejsca
 
  • Facebook
  • RSS Feed

Created by G-marketing

 

©2015 Fit Magazyn

Menu