• Facebook
  • RSS Feed

Menu

Skip to content
  • Redaktorzy
  • Regulamin
  • Kontakt
Header image

Fit Magazyn

Zdrowie Aktywność Uroda

Menu

Skip to content
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
    • Dom
    • Siłownia
    • Wszędzie
  • Fit Kuchnia
    • Dieta
    • Żywienie
    • Przepisy
  • Zdrowie i uroda
    • Uroda
    • Zdrowie
    • Zabiegi
    • Kosmetyki
  • Miejsca
    • Cateringi
    • Kluby
    • Siłownie
    • Spa&Wellness
    • Restauracje

Nowe trendy żywieniowe

Stworzone przez Edyta Nowicka, 22 listopada 2016 w Żywienie

Na naszych talerzach coraz częściej pojawiają się nie te produkty i dania, które akurat najbardziej lubimy, ale te będące hitem np. w mediach społecznościowych. Jakie trendy królują w tej kwestii i co można znaleźć na talerzach Polaków?

Idąc do sklepu na zakupy oczekujemy przede wszystkim szerokiego asortymentu. Współczesny klient ma zazwyczaj jasno sprecyzowane oczekiwania i nadzieję, że uda mu się znaleźć wszystkie potrzebne produkty. Czasami chce się również miło zaskoczyć i umieścić w swoim koszyku coś, czego nie miał okazji do tej pory jeść. Za każdym razem liczy na to, że producent wziął pod uwagę jego indywidualne preferencje.

Obserwując najpopularniejsze trendy pojawiające się w internecie Polacy chętniej zmieniają tradycyjną, znaną im do tej pory kuchnię na nieco bardziej nowoczesną. Dodając zupełnie nowe składniki potrafią stworzyć odmienioną wersję tradycyjnej kuchni. To jedna z najistotniejszych tendencji zauważanych w tym roku. Wystarczy jedynie spojrzeć na media społecznościowe i zdjęcia, które się w nich pojawiają. Nawet widoczne hashtagi na Instagramie pokazują, że Polacy chętnie zamieniają tradycyjną owsiankę na rzecz śniadania składającego się z modnych na całym świecie smoothie i granoli, przygotowywanych na bazie świeżych owoców oraz płatków zbożowych.

W obecnych czasach żyjemy szybciej niż w przeszłości. Ludzie są skoncentrowani na rozwijaniu swojej kariery, często muszą dzielić czas między pracę a rodzinę, z trudem znajdując chwilę na rozrywki – doba w XXI wieku jest zwyczajnie za krótka. Dlatego staramy się maksymalnie wykorzystać każdą chwilę i w miarę możliwości robić kilka rzeczy naraz, jednocześnie dbając o pełnowartościowe śniadania, które dadzą siłę na cały intensywny dzień.

Nic zatem dziwnego, że śniadania „on the go” są przez nas coraz bardziej doceniane. Pozwalają one nie tylko zaoszczędzić czas, ale mimo wszystko spożyć ten najważniejszy posiłek dnia. Dopóki decydując się na śniadanie w trasie, zwracamy uwagę na to, co jemy i sięgamy po sprawdzone domowe wyroby, a nie niekoniecznie wartościowe wypieki z przyulicznych budek. Takie śniadanie może być równie pożywne, jak to zjedzone w domu. Z powodu rosnącego tempa życia bardzo popularne stało się zjadanie śniadania w drodze, w czasie jazdy samochodem lub komunikacją miejską. Dodatkową zaletą śniadania „on the go” jest również to, że można je przygotować dzień wcześniej i tym samym zaoszczędzić nieco czasu z samego rana.

Źródło: Synertime

Posted in Żywienie | Tagged jedzenie, on the go, posiłki, śniadanie, trendy, żywienie

Zobacz także

Witaminy: ważna odpowiednia ilość→

Czy głodówki mają w ogóle sens?→

szklanki z różnymi napojami roślinnymi: napojem kokosowym, sojowym, migdałowym. owsianym i ryżowym, obok orzech kokosowy, ciemny ryż, owies, migdały, ziarna soiJogurty i napoje roślinne – czy to smaczny wybór?→

Sprawdzamy, co kupujemy→

  • Facebook
  • RSS Feed

Najnowsze

  • Pełnowartościowa dieta wegetariańska lub wegańska? Da się zrobić

    31 marca 2025
  • Woda ważna dla zdrowych nerek

    30 marca 2025
  • Jak dobrze zaplanować dietę low-carb?

    29 marca 2025
  • Migrena to najczęstsza i najdroższa choroba neurologiczna

    28 marca 2025
  • Hemofilia u kobiet – choroba, którą można kontrolować

    27 marca 2025

Szukaj

 

Na skróty

  • Kontakt
  • Redaktorzy
  • Regulamin
 
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
  • Fit Kuchnia
  • Zdrowie i uroda
  • Miejsca
 
  • Facebook
  • RSS Feed

Created by G-marketing

 

©2015 Fit Magazyn

Menu