• Facebook
  • RSS Feed

Menu

Skip to content
  • Redaktorzy
  • Regulamin
  • Kontakt
Header image

Fit Magazyn

Zdrowie Aktywność Uroda

Menu

Skip to content
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
    • Dom
    • Siłownia
    • Wszędzie
  • Fit Kuchnia
    • Dieta
    • Żywienie
    • Przepisy
  • Zdrowie i uroda
    • Uroda
    • Zdrowie
    • Zabiegi
    • Kosmetyki
  • Miejsca
    • Cateringi
    • Kluby
    • Siłownie
    • Spa&Wellness
    • Restauracje

Stawiamy na naturę

Stworzone przez Ela Makos, 23 lutego 2016 w Newsy, Żywienie

Firmy ciągle starają się jeszcze lepiej przystosować ofertę do wymagań swoich klientów. Sprawdzają, czego tak naprawdę im potrzeba i jakie są ich oczekiwania. Na co stawiali konsumenci w ubiegłym roku?

Z pewnością były to naturalne produkty, takie, które są jak najmniej przetworzone. Ważny jest dla nich nie tylko skład, ale również smak. Oceniają właściwie wszystko i chcą mieć to, co najlepsze.

Objawia się to we wszystkich branżach. Można to zauważyć przy okazji oceny produktów wędliniarskich, napojów czy pieczywa. W sokach cenią sobie obecność potrzebnych witamin,  w szczególności witaminy C. Często wybierają te, które stanowią soki w 100% i nie mają żadnych domieszek. Na dalszy plan schodzą natomiast produkty słodzone. Klienci coraz częściej sięgają też po produkty polskich firm i stawiają na tradycyjny smak.

Podobnie jest w kwestii makaronów. Coraz częściej wśród składników tego produktu pojawia się mąka durum, która zyskała popularność dzięki rozwojowi diety śródziemnomorskiej. Modna jest także kasza makaronowa. Jeżeli chodzi o formę makaronu to najczęściej klienci wybierają krajankę, wstążki, świderki i gniazda.

Zmiany zauważone zostały także wśród właścicieli piekarni. Widzą oni tendencję eko i chęć uzyskania przez klientów pieczywa fit. Ubiegły rok został też przez nich uznany rokiem pieczywa razowego i orkiszowego.

Sporym zainteresowaniem cieszą się także owoce podawane w przeróżnych wersjach, na przykład jako suszone chipsy. Stanowią one ciekawe rozwiązanie i smaczną przekąskę.

Warto jednak pamiętać, że oczekiwania konsumentów ciągle się zmieniają. Z jednej strony jesteśmy coraz bardziej zabiegani i nie mamy czasu na odpowiednie przygotowywanie posiłków, z drugiej jednak strony chcielibyśmy jeść jak najbardziej zdrowo. Dlatego też społeczeństwo oczekuje gotowych produktów, które będą miały wysoką jakość i dobry smak.

Źródło: Adventure Media
fot. materiały prasowe

Posted in Newsy, Żywienie | Tagged eko, naturalna żywność, trendy 2015, trendy w żywieniu

Zobacz także

Greenwashing, czyli o modzie na „eko”→

Dzisiejsze superfoody były kiedyś ostatecznością→

Ekologiczne inspiracje→

Dobrze zapakowane→

  • Facebook
  • RSS Feed

Najnowsze

  • Pełnowartościowa dieta wegetariańska lub wegańska? Da się zrobić

    31 marca 2025
  • Woda ważna dla zdrowych nerek

    30 marca 2025
  • Jak dobrze zaplanować dietę low-carb?

    29 marca 2025
  • Migrena to najczęstsza i najdroższa choroba neurologiczna

    28 marca 2025
  • Hemofilia u kobiet – choroba, którą można kontrolować

    27 marca 2025

Szukaj

 

Na skróty

  • Kontakt
  • Redaktorzy
  • Regulamin
 
  • Newsy
  • Liderzy
  • Kobieta
  • Facet
  • Trening
  • Fit Kuchnia
  • Zdrowie i uroda
  • Miejsca
 
  • Facebook
  • RSS Feed

Created by G-marketing

 

©2015 Fit Magazyn

Menu