Składniki (na 2 porcje):
– Papryka czerwona – 1 sztuka
– Cebula czerwona – 0.5 sztuki
– Czosnek – 1 ząbek
– Natka pietruszki – 1 łyżeczka (posiekanego)
– Sok cytrynowy – 1 łyżka
– Oliwa z oliwek – 1 łyżka
– Koncentrat pomidorowy – 0.5 łyżki
– Chleb żytni pełnoziarnisty – 4 kromki
– Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, kurkuma
Sposób przygotowania:
Na oleju przesmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę. Składniki przełożyć do czaszy blendera. Dodać do nich sok cytrynowy, pietruszkę oraz koncentrat. Całość miksować do uzyskania gładkiej pasty. Przyprawić do smaku. Chleb opiec i posmarować przygotowaną pastą.
Źródło: drBarbara.pl | nominowana przez Mobile Trends Awards do NAJLEPSZEGO PROJEKTU 2015 w kategorii sport i zdrowie