Sposób na połączenie pysznych jabłek z pożywnym makaronem jest tylko jeden! Czas przygotować makaron z jabłkami!
MAKARON Z JABŁKAMI
- 100g makaronu bezglutenowego
- 3 małe jabłka
- 200g jogurtu naturalnego
- łyżka masła klarowanego
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka cukru trzcinowego
Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Jabłka umyć, obrać i pokroić w cienkie półksiężyce. Patelnię z masłem rozgrzać, poukładać jabłka i przykryć przykrywką. Poddusić je kilka minut, następnie posypać cynamonem i jeszcze chwilkę trzymać pod przykryciem. Palnik wyłączyć, na patelnie i jabłka wylać jogurt naturalny dodać cukier i zamieszać. Całość podać z wcześniej przygotowanym makaronem.
Emilia Zielonka