Składniki:
✔ Ciecierzyca z puszki (bez zalewy) – 80g (4 łyżki)
✔ Olej rzepakowy 0,5 łyżki
✔ Przyprawy – dowolne
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę należy odlać z zalewy i dokładnie wysuszyć. W misce mieszamy przyprawy (np. papryka, pieprz), olej i ciecierzycę. Ziarna wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy je około 30-45 minut (w trakcie należy ją przemieszać 2 razy).
*Rada: należy mieszać ciecierzycę co jakiś czas tak by się równomiernie przyrumieniła. Nie możemy ja piec zbyt długo, gdyż jeżeli się przypali to będzie gorzka.
Źródło: drBarbara.pl | nominowana przez Mobile Trends Awards do NAJLEPSZEGO PROJEKTU 2015 w kategorii sport i zdrowie