Do tego, że jedzenie może być naszym przyjacielem przekonuje m.in. Haylie Pomroy i udowadnia to w swojej książce „Lecz się jedzeniem. Diety do zadań specjalnych”. Ta publikacja to poradnik, dzięki któremu możemy się przekonać, co warto jeść, aby dać swojemu ciału zdrowie
Haylie Pomroy to znana dietetyczna i autorka bestselleru nr 1 „New York Timesa” – książki „Dieta przyspieszająca metabolizm”. Jej przygoda ze zdrowym odżywianiem narodziła się w związku z własnymi problemami zdrowotnymi. Postanowiła sama sobie pomóc i dowiedzieć się, co powinna zrobić, aby lepiej się odżywiać.
W książce Haylie Pomroy po raz pierwszy dzieli się swoimi osobistymi przeżyciami. Udostępnia także programy żywieniowe, które stworzyła w oparciu o wypracowane przez siebie metody. Uratowały jej one życie i sprawiły, że dziś może się nim w pełni cieszyć.
Te programy wykorzystuje także w swoich klinikach, w których pomaga osobom z problemami przypominającymi jej kłopoty sprzed lat. Nasze ciała zawsze coś do nas mówią, przekazują swoje potrzeby. Musimy tylko nauczyć się ich słuchać. Czasem organizm szepcze – nie mamy energii, kiepsko się czujemy, dokucza nam niestrawność albo ZDJ (zespół drażliwego jelita), albo po prostu zaczynamy wyglądać w sposób, który nam nie odpowiada i z którym się nie utożsamiamy.
Ta publikacja to wskazówka dla tych, którzy na co dzień borykają się z kłopotami trawiennymi, przewlekłym zmęczeniem, zaburzeniami hormonalnymi, przygnębieniem, wysokim cholesterolem, cukrzycą czy problemami autoimmunologicznymi, a także poradnik, dzięki któremu zupełnie inaczej spojrzymy na… jedzenie.
Źródło: Burda Media